YENİ TREND BİR MUTFAK

Güzel davet masaları hazırlarken mutfakta zamanın nasıl geçtiğini farketmiyorum.

Beyaz bir ortam düşledim hep. Genel görüntüsü beyaz, zemini koyu renk parke ve renkli cam mozaikler hayal ettim.


İki bölümden oluşan bir mutfak bu. Ortasındaki kolon nedeniyle ikiye bölünmüş ve bu sayede de yerleştirilmesi daha kolaylaştırılmış dekoratif, minimal ve şık bir mutfaktan bahsediyorum.
Birinci bölüm, yemekleri hazırlarken kullanılıyor.


Davlumbazın iki yanında geniş kapaklı dolaplar yer alıyor. Alt kısmında ise derin çekmeceler var. Çekmece olmasını özellikle tercih ettim. Çünkü bu sayede mutfak malzemelerimi daha verimli bir şekilde yerleştirebildim.
Tezgah seçiminde ise DUPONT CORIAN tezgah tercih ettim. Bütünlük vermesi açısından CORIAN malzemede beyazı kullandım. Bu malzemeyi istememdeki sebep ise hem kullanışlı (ısıya karşı,çizilmelere karşı, temizliği kolay...) hem de ek yerleri yani birleşme yerleri belli olmadığından tam anlamıyla dekoratif bir görüntü sergiliyor.

Sonra da bu beyaz görüntüye hareket, renk, ışık, enerji vermesi için yeşil tonlarından oluşan el yapımı cam mozaikleri alınlık denilen kısıma uyguladım.
Zeminin ise koyu renk uzun parke olarak düşündüm böylece mutfağıma daha ağır bir hava vermiş oldum.
Hepsini tamamladıktan sonra en önemli kısım aksesuar kısmına sıra geldi. Kulp seçiminde ise mat metal ( ıslak el izi belli etmemesi nedeniyle), uzun (mutfak kapakları ve çekmeceleri geniş olduğundan), ve geniş (dekoratif görüntü) olarak tercihimi yaptım.
Bu sayede mutfağımın sade ama anlamlı görüntüsünü daha da zenginleştirmiş oldum.


Herşey sade, duru, minimal bir görüntü sergilerken bu minimalliği birazcık bozarak birazcık da sevimlilik katmak için mutfağımın ikinci bölümüne tel bir dolap yerleştirdim.(TEPE HOME)Aksesuarlarımı sergilemek ve tabak takımlarımı yerleştirmek amacıyla tel dolabımın işime çok yaradığını söyleyebilirim.

Ayrıca yine bu bölüme fırın , buzdolabı ve içerisinde tel sepeti olan, çok amaçlı büyük sürgülü bir dolap koymayı da ihmal etmedim.Aydınlatma konusunda ise zorlandığımı söyleyemem. Mutfağım iki bölümden oluştuğu için iki adet aydınlatmaya ihtiyacım vardı. Yemek yapılan bölüme üçlü bir spot yerleştirdim. Diğer bölüme ise taşlı bir aydınlatma astım.Herşey tamalandıktan sonra ortaya geniş , trendy , dekoratif , kullanışlı ve sevimli bir mutfak çıkmış oldu. Artık sıra geldi bu mutfakta güzel davet masaları için şık yemekler hazırlamaya.









DEKORATİF OBJELER

Güzel bir beş çayı masası hazırladınız. Biraz hareketlendirmeye ve renklendirmeye ihtiyacınız var. Bunun için dekoratif pasta standları ve onları tamamlayan tutacaklarla başlayabilirsiniz.




Pastanızı ayaklı bir stand ile sergilerseniz şık bir görüntü elde etmiş olursunuz (MUDO CONCEPT,TEPE HOME).

Bunu da sapları adeta gerçek pasta dilimini andıran sevimli bir servisle veya sapında çileklerden oluşan bir başka servislede yapabilirsiniz (PABETLAND).


Böreklerinizi yerleştirmek için ister kare ister yuvarlak şekilli pasta tabakları veya iki katlı standlar kullanabilirsiniz. (PAŞABAHÇE)

Cam bir servis tercih ederseniz şeffaf bir görüntü sergileyeceğinden masanızda yokmuş gibi durabilir(BONE CHINA). Yani kalabalık hissi vermez.


Eğer tam bir tasarım hastasıysanız ozaman üç katlı, yaklaştıkça büyüteç hissi veren ,gümüş gerçek bir tasarım harikasıyla servisinizi yapabilirsiniz(JUMBO).

Hepsine baktığınızda nasıl bir masa hazırlamayı planlıyorsanız herbiriyle masanızı sade veya şıkırtılı bir şekilde anlamlandırmanız mümkün.